Remont -  utbildar dig & din häst!

Senaste inläggen

Av Renee Knutson - 16 mars 2016 20:58

Under kvällen har flera medlemmar ur Falkens HS (inkl jag själv så klart) haft möte för att planera en dag där vi firar att Falken funnits i 20år. Det kommer finnas något för alla och fokus kommer att ligga på underhållning som ska passa alla...även den icke hästintresserade sambon, eller dom mindre barnen...eller tävlingsryttaren osv. Det kommer också finnas en del runt omkring som man kommer kunna roa sig med.

Det är jätte kul att planera och vara delaktig i det!!

Falken är en liten klubb men med ett enormt hjärta där alla är välkomna oavsett gren, ålder eller ambitionsnivå. Jag bara älskar denna lilla klubben.

 

Denna fina bilden fick jag på Magnum idag efter träningen. Ibland är ljuset i ridhuset väldigt tacksamt!


Jag har kanske lite udda syn på hur en häst ska vara i hur den umgås med människor.

Jag vill visserligen att hästen ska göra det jag ber om och det direkt jag ber om det och utan att det blir krångel. Men jag vill också att hästen ska visa vad den tycker och tänker, vilja hjälpa till och kanske gissa lite (även om det inte alltid är på sin plats). Jag har heller inget emot att den visar när det är något negativt. Så länge det är inom ett visst språk så det inte går ut över kommunikationen eller det vi ska göra.

Skulle jag tydligt säga: nu gör vi det här...då finns det inte utrymme för andra åsikter (om inte något är helt fel så klart). Men i övrigt så är hästen åsikter välkomna och så länge dom är väluppfostrade och lydiga så brukar jag alltid lyssna på dom.

Magnum har varit en väldigt timid kille som sällan visat att han tyckte något negativt men på sista tiden så har han faktiskt börjat "ta sig lite ton". Och han blir inte livrädd när han gör det. Jag uppskattar det även om vi ska lära oss att umgås i det också så det inte växer sig hur stort som helst.

Som idag så mötte vi på vägen upp till stallet Elisabet och Myrrha och vi började prata. Magnum hade gått en kanske något kort pass och var definitivt inte trött någonstans. Han stod helt tålmodigt och väntade, precis som han alltid gör, men när det hade gått en stund så började han bli irriterad och nöp mig helt sonika i byxbenet. Inte hårt och inget stort, men en tydlig markering om att nu är jag faktiskt trött på det här. Hade jag då velat fortsätta prata så hade jag sagt till honom att gilla läget. Som det var nu så informerade jag honom att man nyps inte (så mycket behöver man inte göra för att jag ska lyssna). Vi utbytte några sista ord och sen gick vi.

Jag vet många som inte alls hade godtagit något sånt men för mig så är det något som ingår i ett samarbete mellan mig och min häst.... (är hästen inte lydig och väluppfostrad så är det däremot nolltolerans på allt)

Ett litet sidospår...


Imorgon ska jag och Magnum rida för Carina Kind (aktiv som dressyrdomare) och gå igenom lite MSV. Magnum gör ju förvisso alla rörelser m.m men han är ju också så att i vissa grejer så kanske han kan lite mer än vad som behövs och jag vill ha lite hjälp med var jag lägger hon bäst på tävling. Hemma vill jag ju ha så stort register som möjligt, men på tävling så ska man ju helst veta precis hur hästen ska ligga. Alltid lättare att stå på marken och se än att själv göra det precis rätt från hästryggen.

Lite tankar och tips om sånt som vi behöver träna mer på eller kanske göra lite annorlunda är också något jag ser fram emot.Imorgon ska jag försöka hinna med att få ihop ett blogginlägg på begäran: om stångbett.

Både om t.ex skänklar och tungfrihet och hur det inverkar med olika konstruktioner. Men nörd som jag är så även skillnad mellan tränsbett och stångbett, och då även kandar. Hur jag ser på träningen med stång. Lite bra att tänka på m.m Känner jag mig sjävlv rätt så blir det långt, men jag ska försöka dela upp det med rubriker.

ANNONS
Av Renee Knutson - 12 mars 2016 19:55

Det har ju varit många turer kring den damen men nu är i alla fall beslutet taget att hon får bli mamma igen.

Därmed så får hon också flytta "hem" till mig och gå på lösdriften där. Stora, fina hagar och mycket kompisar (inte för att hon är så förtjust i kompisar men) och jag har henne ändå nära.

På sin höjd kommer hon att promenadridas ut vilket ju också fungerar bra efter den flytten då det är lite lättare att rida ut här än där hon står nu.

Hon kommer att betäckas med vackra Viñas Jalon:
 

 


Kvalificerat godkänd, youngstockbreeder, vann Sicab 2013 m.m m.m

Verkar ge väldigt rörliga avkommor och ser ut att kunna passa Dizzy väldigt bra. Det enda som jag kan säga tyvärr om är att han överlag ger stora avkommor och jag gillar ju mina runt 160cm...men både han och Dizzy har långa ben och inte så mycket massa så det ska nog gå hur bra som helst.


Så under veckan blir första besöket på stationen (bakteriekoll), men hon lär inte semineras förrän i maj eftersom jag inte vill riskera att få fölis allt för tidigt.

Lite bilder på Dizzy:

 

 

 
Det har varit många och långa funderingar med tanke på hennes skador, men till slut tog jag beslutet genom att resonera på det sättet att jag inte vet om det är hennes hållbarhet eller inte som ställer till det. Hade jag vetat att det var det så hade jag inte betäckt henne. Hade jag inte ansett att hon är så bra som hon är både i gångarter och exteriör så hade jag inte heller betäckt henne. Dessutom passar den bitchen mig som handen i handsken i ridningen ;)

ANNONS
Av Renee Knutson - 10 mars 2016 21:03

Det har hunnit samlas en hel del bilder och filmer på killen under vintern som jag ville dela med mig av.

Vi kommer hinna filma och fota honom lite till innan det är dags för tävling i mitten av april också. Jag har dessutom hittat en rolig kombo på mobilen som gör att man får riktigt bra bilder från filmer. Ett program där jag kan plocka bilder från film och ett där jag kan redigera och förbättra kvaliten på bilden rejält. Speciellt denna bilden blev jag väldigt nöjd med:

 


Den bilden kommer ur detta klippet där Magnum börjar visa att det snart finns en ökad trav på plats:

https://www.instagram.com/p/BCQcvgKhAt5/


Ytterligare några filmsnuttar från samma dag:

https://www.instagram.com/p/BCQpsomBAqK/

https://www.instagram.com/p/BCQtyLwhAiK/


Vi tog en liten mys bild ute innan vi gick in i riduhuset för att filma

 Jag har också hittat en vägg i stallet som jag tycker är väldigt roligt att ställa hästarna vid och fota. Egentligen är den smutsgul och skit ful, men om man plockar bort alla hinkar och dunkar samt gör bilden svartvit så blir det riktigt bra:

 Några dagar tidigare så hade jag en liten clinic där Magnum fick visa lite olika saker, både hur det blir när det blir rätt och vad som händer om ryttaren gör fel. Ett ihopklipp på detta finns på yotubelänken nedan. Filmen är ihopklippt som jag fick den och det blir därför lite konstiga meningsavbrott och ibland kommer man in mitt i en förklaring och vad inte riktigt om jag menar det som något positivt eller negativt eller vad jag håller på och förklarar egentligen:
https://www.youtube.com/watch?v=NyKZVxAMrhsDen här bilden som är tagen ur den filmen är också en jag gillar skarpt, även om det blev lite lustigt att ta bilder ur en film som inte var filmad med mobilen (utan en riktigt bra filmkamera), men, men...

 


Ytterligare en bild ur samma filmklipp. Här håller vi på och leker lite mot galoppiruetten.

  


Två korta klipp tagna ur den längre filmen. Den första på tramp vid handen (vad killen kan vinkla sig!!) och den andra på när vi leker mot galoppiruetten:

https://www.instagram.com/p/BCMmZ-dBAtR/

https://www.instagram.com/p/BCOKHuSBArW/Lite mys efter den avslutade clinicen

 Magnum i hans fina tävlingsträns som han fick på sig dagen till ära

 

Av Renee Knutson - 8 mars 2016 19:24

Hög tid att kicka igång bloggen igen.

Jag har helt enkelt inte hunnit med den sista tiden efterom det varit fullt upp med både lektioner och utbildningshästar.


Jag har, genom Zabina Nilsson, fått en ny logga som bara är ursnygg:

 


I och med det så har också hemsidan www.remont.se fått sig en makeover och det finns gott om bilder på den då det blivit bildspel på tre av sidorna samt flera bilder i texten som finns under på alla sidor.

Under "Kurser & Läger" på sidan finns också "alla" aktiviteter som kommer att vara under året. Endagskurser, ungdomsläger och vuxenläger! Anmäl så snart som möjligt då vissa av dom har en drös anmälningar.

Snart drar våren igång på riktigt och det innebär också att lektionerna kommer gå igång på högvarv. För mina elever så gäller det att se till att anmäla sig senast på torsdagen veckan innan så jag kan göra ett schema och skicka ut under fredagkvällen veckan innan. När allt rullar på som vanligt så kan jag inte klämma in en lektion till utan måste planera allt noga.


Zabina gjorde också en svart variant av loggan:

 


Den varianten ingår i ett projekt som jag själv tycker är jätte spännande. Jag vet att många av mina elever kommer att uppskatta projektet men kanske kan även icke elever tycka om det och dela med sig av det. Det kommer ta i alla fall några veckor innan det så sakteliga tar form och sen kommer det att vara ett fortgående projekt.

Så klart kommer jag att uppdatera här om det.Tävlingssäsongen börjar glänta på dörren. Jag har medvetet lagt starten av den lite längre fram eftersom:


Magnum, ska helst bara starta 2st MSV C med minst 62% för att vara kvalad och klar till MSV B. Detta för att han inte går bra på tränsbett. Med största sannoliket spöken från hans problem med käkinflammationer (pga tidigare tandproblem) som gett kotledsinflammationer och rejäla pålagringar. Så de gångerna han går med tränsbett så märks det direkt i kotorna på honom...tyvärr. På kandar är han avslappnad och fin och jobbar på hur bra som helst. Och dessutom kan han arbetas långt mer än vad vi/veterinären trott från början.

MSV C måste jag rida på tränsbett och jag måste ha två kval klara för att sen få rida på kandar från och med MSV B. Sen om den planen fungerar återstår att se. Debuten i MSV C är bokad till den 17/4 i Udden.

Därefter är tanken att starta en till den 14/5. Är vi sen klara med MSV C så återstår att se hur planen blir för resten av året. Är vi inte klara så tar vi en start till när det är läge.


 

 

Alexander, ska gå sina första tävlingar i år. Först och främst ska vi ut och se världen i icke tävlingssammanhang och sen blir det förmodligen en eller två väldigt lätta klasser mot slutet av april för att sedan höja ribban lite. Hans tävlingar får uppdateras allt eftersom vi tar oss an dom med tanke på hur pass ung och oerfaren han ännu är.

Han är en extremt rolig kille att arbeta med som har väldigt lätt för sig och uppskattar att få arbeta. Vi börjar hitta varandra väldigt bra nu och verkar passa varandra super.

 2016 känns om att det kommer att bli ett spännade år och jag ser fram emot det!

Av Renee Knutson - 13 januari 2016 21:13

www.remont.se kan ni hitta 2016 planering. Datumen som är framåt slutet av sommaren och efter det har inte satts ännu men det finns uppe vad som kommer under året.


Endagskurser kommer att vara: 23 januari, 13 februari och 19 mars. I dom kurserna ingår 2st 30min pass och teori.


Ungdomslägren (fd tävlingslägren) kommer att vara: 27-29 mars (ett som är något kortare), 28-31 juli och under höstlovet. På de här lägren så är man mellan 11 och 19år och dom avslutas normalt med träningstävling i hoppning och dressyr. Nivån anpassas efter varje ekipage så alla som kan hantera sin egna häst eller ponny är välkomna. Dom som är med brukar ha lika roligt som jag har på dom här lägren. Vi har träningar och teori men ser också på film, spelar kubb, badar m.m


Vuxenlägren (fd tantlägren) kommer att vara 28-29 maj, 18-19 juni och ett i augusti och i september. På de här lägren är man allt från 17år och uppåt. Det läckraste åldersgapet som varit på samma läger är 17 till 70år! Många som kommer på dom här lägren fortsätter att ha kontakt efteråt. Vi tränar, har teori, ser på film, dricker och äter gott.


                                    ..................................................Jag satt och lekte runt på datorn och hittade lite trevliga gamla bilder.


Jag och Lluent när vi var med i Luciakortegen i Kristianstad:

 Du och jag!

 Jaleoso och jag på ett öppet hus nere i Skåne innan han kom som försäljningshäst (för att sedan bli medryttarhäst):

 
På samma öppet hus red jag Xanté, som jag hade haft på inridning, och red med mick så jag kunde hålla en föreläsning om inridning.

 


Helli (Helicopter) och jag under semestercupen. En rolig liten klubbtävling där man på förmiddagen rider en LC och på eftermiddagen rider en lätt banhoppning med en sväng ut över lite terränghinder. Här är vi på väg in på banan igen för att avsluta. BIlden nedanför är från framridningen inför dressyren.

 

 Två av mina favoritbilder är på mig och Decomiso. En PRE avelshingst som jag red mycket nere i Skåne:
 

 
MIn absoluta favoritbild by far är på mig och Lluent. Tror aldrig jag kommer att tröttna på den. Älskade gammelmannen!

 

Jag undrar om det inte är så att alla dessa bilder är tagen av min "lillasyster" Issa...duktig med kameran är hon helt klart!


Av Renee Knutson - 7 januari 2016 20:35

Eftersom jag har haft så dåligt med tid nu ett bra tag  (och därmed inte hunnit med att blogga) så tänkte jag att jag skulle göra en liten summering av hösten och vintern som varit. I alla fall i stora drag. För att länka filmer så kommer jag att få länka från Instagram eftersom lillebror var snäll och gav mig en ny datorn i julklapp (där inte allt finns på ännu).


Jag har sen i juni varit duktig och gått på gymmet och haft hjälp med min träning av en personlig tränare. Syftet har först och främst varit att bli av med min migrän som ställt till det rätt mycket de senaste åren då jag fått ställa in hela dagarna alldeles för ofta. Numera har jag tack och lov väldigt sällan migrän så det har verkligen hjälpt!

Ett annat fokus är så klart också att det ska hjälpa ridningen och min överrörliga kropp har stabiliserat sig en hel del samtidigt som de ställen där jag varit stel har blivit mer rörliga.

För alla som vill rida på mer än bara hobbynivå med en häst så kan jag verkligen rekommendera att lägga in gymträning i vardagen då det ger så enormt mycket mer än vad man kan föreställa sig.


2015 har varit ett väldigt hektiskt år med mycket lektioner, kurser och läger. Det är jätte kul att det är ett sånt sug efter att lära sig och få undervisning men det har också gjort att jag får prioritera lite och ge avkall på att ta emot hästar på utbildning. 2016 ser ut att bli ett minst lika fullt år vad det gäller lektioner, kurser och läger och jag inväntar bara några datum för att kunna planera större delen av året (i stora drag). Planeringen kommer så klart ut här, men även på hemsidan (som fått ett nytt utseende) och på facebook.


Dizzy

 

 

På översta bilden ihop med Julia som var med som hästskötare när Dizzy gick utom tävlan i Västervik och på sista bilden ihop med Jenny på ett av tanlägren som varit i år.

Under sensommaren så har jag mer och mer känt mig uppgiven med henne då vi fortsätter att ha problem i ridningen och ett lite märkligt beteende med rädsla som inte känns "äkta". I september fick vi en efterlängtad plats på träning för Julio Borba för Fors Gård där jag hade med henne. Vi fick en hel del hjälp och efter det gick det väldigt bra under 5-6veckor (men med en vänster sida som gärna ville tippa lite vilket var problemet innan också).

Lite filmsnuttar därifrån:

https://www.instagram.com/p/7-wiE0BArS/

https://www.instagram.com/p/8AkpTLBAtR/

https://www.instagram.com/p/8AlXBOhAuP/


Men jag kom åt henne för bra och efter 5-6veckor kändes det som att hela hästen kraschade fysiskt och det blev ett besök till Husaby där vi kunde konstatera att ett ligament i ett knä var skadat. Förmodligen hela anledningen till att jag känt det som att hon tippat lite åt det hållet hela tiden också.

Så nu är det lite skytteltrafik fram och tillbaks (eftersom jag aldrig helt upplevt henne 100%) och vi har sagt att i april får det bli  ett avgörande beslut eftersom det varit så mycket med henne nu. Det är ett återbesök inplanerat och därefter kanske det blir en scintografi för att kunna få reda på något som gör att man antingen kommer till botten med problemet som hon haft länge och kan göra något åt det eller får ta valet att ta bort henne.

Jag hoppas så klart att hon kan funger som ridhäst (för fantastisk är hon) men jag kan ju heller inte hålla på hur länge som helst och försöka med henne skador heller.Magnum

Ta i trä men han verkar ha kommit ur sin skadeperiod nu...

Han behandlades i somras med Irap (i vintras med kortison som han inte höll på) och jag har även under hösten börjat rida honom på enbart kandar vilket gjort en enorm skillnad för hans framkotor. Eftersom en rejäl käkinflammation (som kommit av tandproblem som man inte vetat om sen långt tidigare) så blir han lite stum och kort på tränsbettet och då flammar inflammationen upp direkt i frambenen eftersom de två hängt ihop skademässigt.

Nu kan jag tydligt se när han är på gång att bli sämre (och då vila honom en extra dag eller som i detta fallet byta utrustning) för gallorna varierar mellan nästan inget alls till enormt stora (då han gått på t.ex tränsbett).

Detta gör att jag har en tydlig indikator att gå efter och gör det lätt att experimentera med vad han tål och inte tål.

Just nu rids han fullt ut 2dagar i rad och har vila en dag. Sagt från början var att hoppas på att han håller för lite lättare ridning (men ändå precis så han kunde tävlas) med mycket skritt och bara varannan dag.

Det är nu drygt 5månder vi varit igång och han känns bara bättre och bättre och är helt sanslöst fantastisk och jag är lika lycklig varje gång jag ridit honom.

Han har också varit med på en Borba kurs nu i december men tyvärr hade jag inte med som kunde filma. En bild:

 


Lite filmer från senaste träningen (då han var lite väl i gasen efter att ha vilat två dagar men gör det han ska bra ändå):

https://www.instagram.com/p/BAIJ_khhAqZ/

https://www.instagram.com/p/BAIKQ71hArB/

https://www.instagram.com/p/BAIKXWuhArc/Night Cap S

Night har ju varit hos mig i över ett år nu och är en väns häst. Hon skulle ursprungligen säljas men det bestämdes sedan att hon skulle betäckas med Balou du Rouet (hon själv är efter New Balance, ue Darco). Hon är nu dräktig och ska hem till sin ägare igen nu under vintern. Sen kommer hon förmodligen tillbaka på försäljning när det är läge igen.
Alexander BP 13

 

Alexander är för mig en ny bekantskap. Jag la ut en förfrågan på min egen facebook sida om att jag gärna skulle haft ett samarbete med någon som har en bra avelshingst och som ville ha en ryttare för tävling.

Detta slutade med att jag numera rider och tränar Alexander. Han är en högt mycket bedömd barockpinto hingst som i år blir 5. Barockpinton har sin stambok (sedan 2009) i Holland och är framtagen genom att blanda KWPN och frieser.

Han är en väldigt trevlig bekantskap med sitt underbara psyke kombinerat med att han har fruktansvärt lätt för sig och dessutom med en enormt bra gång när det gäller alla tre gångarter. 

Jag tror aldrig att jag suttit på en så välbalanserad unghäst någon gång!

Det ska bli väldigt kul att få jobba ihop med honom och ta oss an tävlingar och utmaningar ihop.

Av Renee Knutson - 3 januari 2016 12:11

För de som följer bloggen så har det inte gått att undgå att inläggen blivit allt färre uinder hösten för att i princip avta helt det sista. Detta för att jag helt enkelt inte haft tiden. Dagarna börjar tidigt och slutar sent och under den tiden hinner jag ändå inte med det jag borde fullt ut.


Därmed behöver jag göra om verksamheten lite och för att "inviga" detta får Remont en ny hemsida:

www.remont.se

     

Två av sidorna krånglar menyn på och jag jobbar på det, men i övrigt så ska den fungera fullt ut.


Det som kommer att försvinna ur verksamheten är: utbildningshästar och försäljningshästar.

Bägge då framförallt för att dom tar väldigt mycket tid, vilket ju alla som har häst vet. För varje häst man lägger till så försvinner det väldigt mycket tid på varje dag.

Försäljningshästarna helt enkelt också för att jag tycker inte att den biten är speciellt givande, men jag kommer säkerligen att hjälpa elever och vänner att sälja en häst då och då.

Jag kommer i mån av tid och plats att ta emot elevers/vänners hästar för utbildning när det är något speciellt som det behövs hjälp med.


Tanken är att ha "mina" tre (en av dom har jag inte presenterat för er men det kommer) och sen till och från en fjärde. Som med alla ändringar tar det tid innan det är klart och just nu är det fem hästar jag har hand om. Den ena bör snart vara såld, Night kommer att åka hem (för att få fölis) senast i mars. Men sen kommer en ung PRE valack direkt från Spanien som en vän till mig köpt och ska stanna 3 månader.


Verksamheten kommer att fokusera på lektioner, kurser och läger.

Vilket också är det som jag tycker är både roligast och mest givande. Planeringen för 2016 är inte riktigt klar ännu även om jag har det lite grovt uppskissat. Jag väntar på datumen för Borba träningarna som jag vill spika in så inget av mitt krockar så jag måste missa en träning för honom.

Av Renee Knutson - 26 november 2015 20:44

Den sista tiden har det varit lite tyst både här, på facebook och på instagram. Det har varit en hektisk period som både varit rolig och givande men som också bjudit på en del grejer som bara varit helt absurda. Jag tror att jag helt enkelt lämnar det där.


Jag tänkte att jag, relativt snart, skulle presentera ett nytt samarbete som jag hoppas kommer leda till något spännande!


Men tills dess...

På lördag är det en endagskurs i Gamleby och det blir ytterligare en den 19/12. Jag kommer att ha en endagskurs i månaden under vintern eftersom många har svårt att komma till träning hemma när man inte har ridhus.

Jag kommer också snart att planera inför 2016, dom lite större grejerna. Det blir så klart flera tävlingsläger och flera tantläger men är det något specifikt man vill ha med så är det bra att hojta till nu.

Jag kommer också titta lätt på tävlandet för 2016.


Den 17/11 var jag iväg i Husaby med bägge hästarna.

Magnum hoppades (och trodde) jag skulle vara helt okej men förhoppningsvis ha en låsning i höger sida nära käken...för att det är enkelt att fixa och jag kände att det var något där.

Dizzy var den egentliga anledning till att jag åkte upp. Hon har under hösten utvecklats massor och har många gånger känts helt fantastisk men jag har sen förra vintern varit skum på hennes vänstra sida bak. Men det har inte varit så påtagligt att det måste vara något fel egentligen. Veckorna innan besöket började det dock krångla rejält och det satte sig till och med på hennes övriga beteende och hon har varit väldigt rädd för allt möjligt.

Jag har hållt igång henne så pass att hon varit igång men inte blivit för påfrestad.

Henne hoppades jag på att de gamla problemen inte var tillbaks (det kändes inte på samma sätt om det gjort tidigare), men att det var något som var fel som kunde behandlas för annars var jag redo att ge upp. Vänster bakknä låg hela tiden och lurade i mitt bakhuvud.


Liten pluttas Magnum (ja han är fortfarande rätt korpulent...) var först ut.

 

 


Först ett ridprov. Han älskar underlaget och storleken på ridhuset i Husaby och går alltid väldigt bra där. Han var dock lite fjantig över att Dizzy var med och det lilla pipet man hör i en av filmerna höll han på med så mycket att folk tittade in i ridhuset för dom undrade vad han sysslade med. Det roliga är att han piper så där utan att det överhuvudtaget känns. Han kändes i alla fall kanonfin i ridningen och kommer fortsätta att utvecklas fin fint.


Lite uppvärming:


 

Vi lekte bland annat med skolorna:


 


Under böjprovet så visade han bara en halv grad hälta på vänster fram (vilket är helt okej) och fick alla tummar upp i övrigt. Equiterapeuten fick lite att jobba med och då mycket runt käken och högt upp i nacken. Pojken bara älskade det! 

Så i våras så höll han inte ens 3 månader på kortisonbehandlingen. Nu har han känts bättre från start och är uppe i 3½ månad och känns kanonfin! Så bara att hoppas att han fortsätter att hålla på Irapbehandlingen. Han kommer säkerligen behöva återkommande behandlingar men så länge han mår bra mellan dom så är jag nöjd...och han också den lilla arbetsmyran.
Sen var det damens tur.

 


Hon blev rejält bortskämd av Julia som var med som hästskötare. Lottie hängde också med oss upp dit. 


Dizzy är lite mer...speciell...när det gäller att hitta problemet.

Det syntes tydligt att hon sänkte vänster sida i longeringen och jag gjorde även ett ridprov med henne, som bara var förjävligt. Precis så som hon känts hemma. Det var inte lönt att filma på något sätt och inte speciellt roligt att göra för den delen.

Hon visade inget på böjprovet fram och när det gällde bakbenen så delades böjprovet upp på 4 per bakben och det enda som kom fram var en lätt markering på vänster bakknä. 

Så in för ultraljud och först kollades hennes stora problemområden: si leder och intertransversalleder. Hon visade bara en väldigt lätt aktivitet på höger sida, men så lite att det knappast spelar någon roll (alltså inget som är anledningen), vilket ju är helt otroligt att de problemen inte kommit tillbaks när det visade sig att vänster bakknä inte var bra. Ett skadad ligament och inflammationer.

Jag tror att det är gammalt och hänger ihop med skiten hon haft innan bara att det kommit fram ordentligt först när hon gått så bra som hon gjort (och därmed belastat bakdelen mer). Men sånt är ju omöjligt att få fram i undersökningar. Hon är nu behandlad och ska på återbesök i januari.


Första ridpasset var idag:

 


Helt plötsligt var inte väggarna köttätande längre och och hon kändes bra. Nu är hon ju fortfarande påverkad av behandlingen och hon går på metacam så det säger ju absolut inget om prognosen. Men det är bara att hålla tummarna och så länge hon svarar på behandligen så lät det inte som att det skulle vara något stort problem.

Presentation

Välkommen till Remonts blogg. Titta gärna in på www.remont.se för att läsa mer om mina tjänster.

Jag arbetar med att utbilda hästar och ryttare utifrån de klassiska principerna.
Bland mina elever finns alla inriktningar.

/Renée

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2017
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Remont -  utbildar dig & din häst! med Blogkeen
Följ Remont -  utbildar dig & din häst! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se