Remont -  utbildar dig & din häst!

Senaste inläggen

Av Renee Knutson - 26 januari 2017 18:54

Igår följde Lottie med till stallet och filmade lite. Jag tänkte att jag skulle dela med mig med lite klipp av Magnum som både jobbade på bra i seriös form men också fick busa lite. Något han får göra alldeles för lite så när han väl får så blir han väldigt exalterad...nåja jag också. ;)Vi lekte lite med piaffarbetet.

Det börjar ta sig även om vi fortfarande behöver arbeta på att förfina hjälper och få bättre samspel. Det fungerar fortfarande bäst ur skritten och in i trav. Går jag ur trav in i det har han svårt att komma tillbaks tillräckligt mycket för att det ska kunna liknas med en piaff. Men men Rom byggdes inte på en dag.

Några fina steg finns det allt här i.


 

 
Magnum fick lov att leka med något som han tycker är allra roligast i dressyrarbetet: travökningar.
Här fick han lov att trycka på fullt ut vad han kan för tillfället vilket då gjorde att komma tillbaks efter dom inte blev helt perfekt, men pojken kan verkligen röra på fötterna. Älskar att se honom länga! 
Bytena som vi arbetat så enormt med att få till börjar äntligen fungera!! 

Vi måste visserligen fortfarande ha lite busläge i för att dom ska fungera så det blir inte helt prydligt, men nu äntligen byter han rent och det blir oftare rätt än fel. 


 
Sen letade vi fram en liten presenning och roade oss. Jag vet inte om han eller jag hade roligast:


 

 

  

ANNONS
Av Renee Knutson - 24 januari 2017 17:57

Nu rullar det på i riktigt högt tempo och det börjar bli fullt under första halvåret av 2017. Sista halvan vill jag inte planera innan det kommit ut lite mer tävlingar då jag rättar min planering mycket efter dom.


Det som har varit riktigt roligt var att det damp in ett sponsoravtal i mailen igår!

Eftersom inte allt är klart än med papper så får jag hålla mig lite innan jag ger er lite mer information, men väldigt glad är jag!!Det kommer bli en vända till Skåne för att ha träningar helgen vecka 14, eventuellt även em/kväll på fredagen. Fungerar allt bra så blir det även en vända vecka 23 och kanske också en vända eller två sista halvåret. Så fort allt är spikat så kommer det ut information på facebook som evenemang.


Helglägren för första halvan av året är spikade och blir:

29-30/4

20-21/5

1-2/7

Det är ett maxantal på 6-7ekipage på lägren eftersom jag vill ha kvalitet och inte kvantitet.

Träningen läggs upp individuellt vilket innebär att i princip alla nivåer kan vara. Vi äter gott och har trevligt tillsammans. Lägren brukar vara väldigt uppskattade (även av mig själv ;) ).


Det börjar fyllas i lite på planeringsfronten med hästarna.
Magnum är anmäld till tävling i Mantorp den 23 februari och Alexander ska anmälas till Kalmar den 19 mars så snart den öppnas. Sen är tanken att jag ska ta med mig bägge till Boxholm den 23 april.

Utöver det så blir det en Julio träning i Stockholm för Magnum i mars och en för Alexander i april.

Magnum kommer relativt snart att prova på en msvb start så vi får känna lite på det och kan anpassa oss. Det ger så mycket mer att få rida en klass på tävling än att sitta och prova hemma.

Alexander kommer förhoppningsvis starta msvc innan sommaren eller precis i början av den om allt går som tänkt.


Jag ska sätta mig och fila på flera blogginlägg om det jag oftast får hjälpa elever med i deras ridning och då kanske specifikt vad jag oftast får hjälpa till  med under de första passen för någon som är ny på att träna för mig. De kommer komma ut här allt eftersom jag blir klara med dom.Denna fina bilden fick Gunilla på mig och Björk idag när hon var med och tittade på när jag red hennes lilla energiknippe.

 

ANNONS
Av Renee Knutson - 14 januari 2017 15:25

 


Jag och Magnum väntar på att tävlingssäsongen ska börja!

Han är van vid att jag kommer med en massa märkliga förslag så han reagerar aldrig nämnvärt på mina påhitt och det gjorde han inte på det här heller. Även om han tyckte att jag var hemskt onödig ;)


Han är fortfarande så himla fin i ridningen och han känns bara bättre och bättre hela tiden. Kan jag kanske ha lyckats hitta ett koncept som fungerar med hans framben samtidigt som det fungerar för hans överpresterande hjärna? Jag hoppas verkligen det!
 

Jag undrar om det är någon gång Alexander inte är otroligt snygg!

Här är också en kille som bara känns bättre och bättre. Han känns allt mer vuxen i ridningen och orkar allt mer bara ligga och rulla och upprepa saker om och om igen för att förbättra vissa detaljer etc. Det riktigt kliar i fingrarna på mig för att få känna honom som han kommer att göra om ett halvår när han riktigt förstått vad ridning går ut på.

För min del så tar det lång tid innan jag tycker att hästarna gjort det (vissa gör det aldrig för dom utbildas inte till det). Jag ville både att dom helt och hållet ska förstå alla hjälper, att dom ska förstå att vi hjälper varandra och i det ligger också att det är deras uppgift att hjälpa till att gissa sig till om jag vill något nytt eller förbättra något. Allt för att jag ska kunna få fram något att berömma så vi rör oss i rätt riktning med utbildningen hela tiden.

Jag vill ha hästar som säger: det här fixar jag, det här förstår jag, det här vill jag...kom igen nu gör vi det här och vi gör det på det bästa sättet som bara går.

Inrdning (där de flesta ju säger att hästarna ska förstå ridning) för mig är bara en liten droppe i havet av vad "förstå ridning" (oavsett disciplin) innebär.

 

Jag och Lottie var och hälsade på Dizzy i torsdags. Magen börjar bli ganska stor!

Det är ca 4 månader kvar nu och jag väntar otåligt. ;)

Madam visade att hon inte tappat stinget och blivit helt mjäkig...jag bara älskar attityden hos henne även om de flesta kanske tycker att hon är lite väl skarp.

Hon tyckte att om vi ändå skulle stå och prata runt henne så kunde i alla fall en av oss klappa henne under tiden. Men hon har ett så märkligt sätt att visa det, och har alltid haft. Hon ställer sig och surar, hugger i luften och ser alltmänt totalt skit förbannad ut. Men så fort man ger henne uppmärksamhet ser hon helt lycklig ut igen.

Det är inte för inte hon fått smeknamn som: pirayan, kobran, primadonnan och bitchen. ;)
Just nu rider jag Björk några dagar i veckan åt Gunilla. Hon är en riktigt rolig liten raggboll som alltid har jetmotorn på. Hennes problem är att coola av och vänta in ryttaren. Vilket i min värld är ett lyxproblem.

 Mitt i veckan anlände Rosita för en månad, ca, utbildning. Hon var ju hos mig förra vintern också. Jag träffar Rosita och hennes ägare regelbundet under lektioner, men det var intressant att få sitta upp på henne i ridhuset för det blev så lätt att jämföra med förra vintern och jösses vilken utveckling hon gjort! Hon känns superfin så hennes matte har gjot ett väldigt bra jobb! Rosita har lite tjall med sin höft och det är förmodligen permanent så hon behöver lära sig att hantera det i rörelser och utvecklas och bli bättre. Jag har sen innan flera elever som har samma typ av problem (hästar som inte har ont men som har en permanent rörelsestörning) som blivit hur fina som helst. Det tar lite längre tid än med en som inte har det problemet, men det går att lösa (så länge dom inte har ont vill säga)

 Av Renee Knutson - 11 januari 2017 19:43

En flicka får vara med också.;)
Gunilla, Björks matte, hade kameran i högsta hugg när hon stod på läktaren och fick denna fina bilden:


 


Björk rider jag lite då och då men nu under en period så har jag henne lite mer intensivt. Hon är en riktigt rolig liten raggboll att arbeta med och vara ute och busa med också för den delen.
Lottie var med till stallet när det var så riktigt, riktigt kallt. Magnum ägnade hela tiden åt att gnälla över att det var kallt (trots varma täcken). Så till slut såg han ut så här medan jag gjorde i ordning honom:

 Han hann bli varm, men sen på väg ner till ridhuset (trots att han var dränkt i ett tjockt täcke) så hann han så klart bli lite kall. De få gångerna det har hänt innan har lärt mig att det är inte ens lönt att försöka göra något vettigt innan han fått upp värmen. Så då fick vi detta på film (det är så roligt att se honom så frisk och hel!):


 Alexander fick vi på film när han gjorde två ganska trevliga byten. Vi har inte jobbat så mycket med dom egentligen men han har haft väldigt lätt för att lära sig dom. Till skillnad från Magnum som jag fortfarande kämpar med. Ibland får han till dom och ibland inte. Med Magnum så har det blivit så att han har blivit alldeles för bra på den förvända galoppen. Mestadels för att han haft såna problem med sina framben och fått stå i långa perioder och varit behandlad. Det har gjort att jag inte påbörjat något större nytt med honom och då har bytena halkat efter. Det misstaget tänker jag inte göra igen.


Men tillbaks till Alexander:


 Han fick också testa den spanska skritten uppsuttet för första gången. Tar nog inte lång tid innan han får ihop det riktigt trevligt:


 

 

Av Renee Knutson - 4 januari 2017 14:00

Januari är/blir en väldigt lugn månad vilket sannerligen behövs. Jag har till och med några få dagar då jag inte har mer än några timmars jobb att göra...dom är visserligen inte många dom dagarna men det hade jag heller inte velat.

Det är skönt att få komma ikapp med sånt där vardagligt som gärna släpar efter när det är fullt ös i schemat. Det känns alltid lite bättre att få gjort sånt även om det inte är livsviktigt på något sätt.


Förutsatt att både jag och pojkarna får hålla oss friska och sunda så kommer 2017 bli ett fullspäckat år framförallt på tävlingsfronten, men så klart också när det gäller träningar. Jag hoppas också att det blir någon eller några uppvisningar under året. Det kommer också bli en del helgläger för de som vill komma och träna utöver de vanliga lektionerna jag har varje vecka.

Förutom att jag ansvarar för att hålla pojkarna i trim och utbilda dom så försöker jag också hålla mig själv i bra form både när det gäller kost och motion. Gymmet gör underverk för min kropp och för min sits!


Jag bör snart kunna komma igång igen och få filmat och fotat lite så det kommer upp lite sånt på bloggen (och instagram och facebook) också. Imorgon ska vi testa att göra spansk skritt uppsuttet på Alexander och kanske kan vi få det på film!


Tävlingsplanerandet önskar jag att jag kunde få spika redan nu (jag har inget större tålamod när det gäller att vänta på sånt även om det egentligen inte spelar någon roll). En tävling som är i juli vill jag alltid på: Uddens superhelg. Detta året så hoppas jag på att både Magnum och Alexander kan komma med dit och gå tvådagars och kanske lilla rundan för Alexander och stora rundan för Magnum.


Jag tränar ju för Julio (Borba) i Stockholm. Dit kommer han 6-7gånger per år.

Men jag hade också velat ha fatt i någon som är helt tävlingsinriktad och som själv antingen tävlar högt eller som dömer högt för att få hjälp med just det petandet på både mig och hästarna. Trixet är att hitta någons om jag känner att jag har samma filosofi som i grunden. Jag har ridit för några som själva tävlar/tävlar svår klass men inte riktigt känt att det stämmer och då blir det ju heller inte den inspirationen och kicken som jag vill ha för att riktigt kunna nörda ner mig i tävlandet. 

Jag älskar att träna och det viktigaste är en bra kommunikation med mina hästar och att dom mår bra, men jag är en person som gillar att tävla för det motiverar mig att bli bättre och att kämpa på. Det är en drivkraft för min del.

Och då inte nödvändigtvis att jag måste vara bättre än någon annan eller att jag prompt måste vinna eller placera mig utan det viktigaste är att jag känner att vi kunnat göra en bra ritt och att vi hela tiden förbättrar oss mot hur vi har varit. Givetvis går ju de bra i hand med bra resultat tävlingsmässigt, men jag tror att det är viktigt att den biten (hur man placerar sig) inte är det viktigaste för då börjar det gå ut över hästarnas välmående istället.


Mycket roligt finns det att planera för ett nytt år och det riktigt kliar i fingrarna på mig.

Av Renee Knutson - 21 december 2016 18:34

Bloggen tar ett litet uppehåll tills efter nyår! 

Av Renee Knutson - 19 december 2016 19:09

Jag insåg idag att målen jag haft med hästarna för i år är uppfyllda.

Dizzy hade jag inget tydligt mål med när året började men allt eftersom blev det att hon skulle bli dräktig, vilket hon också är.

Magnum var målet att han först och främst skulle hålla sig frisk. Det har det varit lite si så där med men just nu mår han oförskämt bra. Utöver det så var målet att han skulle kvala in till MSVB och det gjorde han i och med starten igår. So mission accomplished.

Alexander var målet att vänja honom vid att tävla, att kunna börja få bra resultat och starta  LA:3 med godkända procent. Allt det har han klarat av hur bra som helst.
Han har under året gjort 15 starter från LC:1 till LA:3 där han placerat sig i 7 av starterna varav 3 varit första placeringar och 3 har varit andra placeringar.
Målen för nästa år:
Dizzy att hon ska föla utan problem och få en frisk fölis samt betäckas om med Alexander.

Magnum att frambenen ska fortsätta hålla och utöver det kvala vidare från MSVB.

Alexander att han ska starta MSVC med bra resultat och kvala vidare till MSVB och kanske hinna med någon start i den klassen.Under tävlingen igår så gjorde Alexander en bra start trots en del störande moment. Jag tror aldrig jag sett så många olika hästar flippa ur helt inne på banan... Alex reagerade visserligen också men hanterade det på ett väldigt vuxet sätt och gick att rida vidare utan problem direkt efter, så duktig pojke!
Magnum gjorde en start i LA:3 med 65.0% trots att han, som vanligt, såg spöken här och var. 8 av 20 hamnade vi i den "titta av sig klassen". I MSVC:1 hade det blivit mörkt ute och det började vara skuggor på väggarna vilket han inte är van vid och också reagerade på vilket tyvärr drog ner det hela en del. Vi fick ändå 62.979% och hamnade precis utanför placering  (5 av 16).
Med den starten så är han ni färdig kvalad till MSVB!

Magnums starter:
https://m.youtube.com/watch?v=5CC9rFMfXJ0
https://m.youtube.com/watch?v=8NEpvAFxsPI


Under vintern ska jag roa mig med att nörda Tristan Tucker och tränar hästarna på ett sättet. Jag tycker att hon jobbar med dom så bra mentalt och helt skilt från annan miljöträning så det ska bli jätte intressant.

Av Renee Knutson - 16 december 2016 15:13

Testar att blogga via nya mobilen så får vi se hur det går.

Idag har jag minst sagt suttit på en galen Magnum. Han blir ju inte galen på det sättet att man behöver oroa sig utan är mer en tickande energibomb som aldrig tar slut. Och när han är på det sättet så kommer han med en massa egna förslag och gissningar i ridningen samt att han inte direkt är avspänd om man säger så.
Han gör ju egentligen allt jag ber om men inte riktigt på ett sätt som jag är nöjd med.
Så vi var lite lätt osams till och från under passet och efter 1timmes !! rejäl ridning så var han fortfarande helt uppe i varv och övertänd...det blir en spännande tävling på söndag.

Idag så jobbade jag även Mancha på långa tyglar, vilket jag föredrar framför att tömköra.
Detta var tredje gången som vi provade det och idag var det betydligt mer balans, avspändhet och lättare med ställning och böjning.


Igår tricktränade jag både Magnum och Alex och framförallt Alex bjöd på viss underhållning. Han börjar kunna komma på inkallning vilket är jätte kul för det är ju så mycket lättare för honom att bli distraherad än för Magnum.
När jag skulle be Alex att träna på bugningen så hade han sin egen lilla stil. Han är inte jätte förtjust i att ta en så undergiven position så det är inte det enklare tricket vi kan arbeta med.
Vid något av de första försöken så tyckte han att ska han buga så ska jag och nöp mig lite lätt i ena benet ungefär i höjd med var en kota sitter.
När han sen hade kommit över den biten (jag viftade lite lätt undan honom och ignorerade mest det hela) så blev han så överambitiös att han bugade och la hela huvudet i marken...från mule till öron. Han kom upp lite förvånad med flis i halva skallen. Haha.
Det är inte lätt ibland. Tyvärr fick jag ingen bild på det men jag fick en på när Magnum bugar.

Presentation

Välkommen till Remonts blogg. Titta gärna in på www.remont.se för att läsa mer om mina tjänster.

Jag arbetar med att utbilda hästar och ryttare utifrån de klassiska principerna.
Bland mina elever finns alla inriktningar.

/Renée

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2017
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Remont -  utbildar dig & din häst! med Blogkeen
Följ Remont -  utbildar dig & din häst! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se